Konfucijev institut je 28. februara ugostio studente Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu. Profesor Fakulteta tehničkih nauka Nikola Zivlak učinio nam je čast  i podelio svoje iskustvo studiranja i učenja kineskog jezika na Donghua Univerzitetu.

Kineski direktor Konfucijevog instituta Čen Hui predstavio je studentima prednosti kvalifikovanih nastavnika na akreditovanim programima kineskog jezika na Konfucijevom institutu. Nastavnica kineskog jezika Vang Liting je detaljnije upoznala prisutne sa akreditovanim programima svih nivoa kineskog jezika i organizacijom ispita, kao i karakteristikama tonova i kineskog pisma u kineskom jeziku, sličnostima u izgovoru određenih slogova u u kineskom i srpskom jeziku, prednostima kineskog jezika kao jezika bez komplikovanih morfoloških promena i sa tri aspekta objasnila kulturološko značenje kineskih karaktera. Atmosfera na predavanju je bila dinamična, a studenti su aktivno učestvovali u predavanju.

Direkor Čen Hui, profesor Nikola Zivlak i nastavnica Vang Liting su strpljivo odgovarali na sva pitanja dvadeset prisutnih studenata. Posle predavanja, studenti su izrazili želju da se prijave za učenje kineskog jezika. Oni su rekli da su spremni da se uhvate u koštac i sa nedostatkom vremena i predrasudama o težini kineskog jezika i pod vođstvom nastavnika, nauče kineski jezik i na taj način daju svoj doprinos u razvoju prijateljstva Kine i Srbije.

Od 2016. godine, časovi kineskog jezika su postali izborni predmet za sve studijske grupe na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu.

Ovo gostovanje je probudilo interesovanje i entuzijazam studenata za učenje kineskog jezika, a iskustvo profesora Zivlaka u učenju kineskog jezika i njegov lični razvoj  poslužili su kao dobar primer studentima.