Konfucijev institut Univerziteta u Novom Sadu 14. maja 2023. godine organizuje polaganje međunarodno priznatog ispita iz poznavanja kineskog jezika HSK i HSKK.

Prijave su otvorene za ispite: HSK nivoi 1 – 6, HSKK osnovni i HSKK srednji.

HSK i HSKK testiranje će se održati na Filozofskom fakultetu.

Prijava za polaganje ispita:

  1. Prijaviti se na stranici http://www.chinesetest.cn/index.do, gde treba da odaberete odgovarajući nivo HSK/HSKK ispita i popunite obrazac. Krajnji rok za prijavu je 17. april 2023. godine do 18h. Zakasnele prijave neće biti prihvaćene.
    • Oni koji prvi put polažu HSK/HSKK ispit, moraju prvo da se registruju na pomenutom sajtu, navodeći svoje puno ime i prezime.
      • Prilikom registracije, važno je uneti mejl koji je važeći, jer ćete na taj mejl dobijati sva obaveštenja u vezi sa ispitom.
      • Takođe, obavezno je postavljanje fotografije u elektronskom formatu, koja bi trebalo da bude kao za pasoš ili ličnu kartu, iste veličine. Slika ne sme biti umetnička, ili sa efektima, sa odmora, itd. Bez postavljanja slike, nećete moći da dobijete admission ticket, odnosno da izađete na ispit.
  2. Izvršiti uplatu odgovarajućeg iznosa za nivo HSK/HSKK testa koji polažete (prema Cenovniku) u dinarskoj protivvrednosti, na žiro račun Instituta pre isteka roka za prijavu a zatim potvrdu o uplati poslati na mejl konfucijev.institut@ff.uns.ac.rs najkasnije do 17. aprila 2023. godine do 18h.
  3. Tek kada ste se uspešno registrovali na sajtu i poslali potvrdu o uplati na navedeni mejl do naznačenog roka (17. aprila do 18h), na sajtu na kojem ste se i prijavili biće naznačeno da je uplata izvršena – Vaša prijava na HSK/HSKK ispit smatraće se uspešnom. U suprotnom, ne možemo Vam omogućiti izlazak na ispit.

Ukoliko ne ispunite sve korake neophodne za uspešnu prijavu na ispit, na ispitu se pojavite bez neophodne dokumentacije, ili ne dođete na vreme – ne možemo Vam omogućiti izlazak na ispit, niti vratiti novac.

Cene HSK i HSKK ispita nalaze se OVDE.

Iznosi se uplaćuju na žiro račun, i to:

Žiro račun:840-1712666-26
Br. modela:97
Poziv na broj:558004713
Svrha uplate:HSK ispit (navesti nivo)
Primalac:Filozofski fakultet u Novom Sadu – Konfucijev institut

Napomene:

  • Uplate se vrše u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.
  • Prilikom prijavljivanja na sajtu chinesetest.cn treba voditi računa da se napiše puno ime i prezime.
  • Ponekad se dešava da sajt ne prihvata fotografiju; u tom slučaju, pokušajte da smanjite rezoluciju tj. veličinu fotografije ili pokušajte da postavite drugu fotografiju.
  • Sve dodatne informacije možete pronaći ovde, ili nam se javiti putem mejla.