Konfucijev institut Univerziteta u Novom Sadu 9. aprila 2022. godine organizuje polaganje međunarodno priznatog ispita iz poznavanja kineskog jezika HSK.

Prijave su otvorene za ispite HSK nivoa od 1 do 6.

HSK testiranje će se održati na Filozofskom fakultetu.

Prijava za polaganje HSK ispita:

 1. Prijaviti se na stranici http://www.chinesetest.cn/index.do, gde treba da odaberete odgovarajući nivo HSK ispita i popunite obrazac. Krajnji rok za prijavu je 9. mart 2022. godine do 17h. Zakasnele prijave neće biti prihvaćene.
  • Oni koji prvi put polažu HSK ispit, moraju prvo da se registruju na pomenutom sajtu, navodeći svoje puno ime i prezime.
   • Prilikom registracije, važno je uneti mejl koji je važeći, jer ćete na taj mejl dobijati sva obaveštenja u vezi sa ispitom.
   • Takođe, obavezno je postavljanje fotografije u elektronskom formatu, koja bi trebalo da bude veličine za pasoš ili ličnu kartu, u za to predviđeno polje. Bez postavljanja slike, nećete moći da dobijete admission ticket, odnosno da izađete na ispit.
 2. Izvršiti uplatu odgovarajućeg iznosa za nivo HSK testa koji polažete (prema cenovniku ispod) u dinarskoj protivvrednosti, na žiro račun Instituta pre isteka roka za prijavu a zatim potvrdu o uplati poslati na mejl konfucijev.institut@ff.uns.ac.rs najkasnije do 9.marta 2022. godine do 17h.
 3. Tek kada ste se uspešno registrovali na sajtu i poslali potvrdu o uplati na navedeni mejl do naznačenog roka (9. mart do 17h), na sajtu na kojem ste se i prijavili biće naznačeno da je uplata izvršena – Vaša prijava na HSK ispit smatraće se uspešnom. U suprotnom, ne možemo Vam omogućiti izlazak na ispit.

Cene HSK ispita su sledeće:

HSK 1: 10€
HSK 2: 15€
HSK 3: 20€
HSK 4: 25€
HSK 5: 30€
HSK 6: 40€

Iznosi se uplaćuju na žiro račun, i to:

Žiro račun:840-1712666-26
Br. modela:97
Poziv na broj:558004713
Svrha uplate:HSK ispit (navesti nivo)
Primalac:Filozofski fakultet u Novom Sadu – Konfucijev institut

Napomene:

 • Uplate se vrše u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.
 • Prilikom prijavljivanja na sajtu chinesetest.cn treba voditi računa da se napiše puno ime i prezime.
 • Ponekad se dešava da sajt ne prihvata fotografiju; u tom slučaju, pokušajte da smanjite rezoluciju tj. veličinu fotografije ili pokušajte da postavite drugu fotografiju.
 • Za sve dodatne informacije, stojimo Vam na raspolaganju.