Godišnja proslava Prolećnog festivala predstavlja važnu sponu prijateljstva između nastavnika i učenika, koji se zbližavaju u snažnoj kulturnoj atmosferi, i pravi je prikaz nastavnih postignuća Konfucijevog instituta Univerziteta u Novom Sadu. Ovaj događaj je uvek obilovao različitim sadržajima i formama, a učenje jezika i upoznavanje kineske kulture prožimalo je celu proslavu u kojoj su aktivno učestvovali učenici, njihovi roditelji i lokalno stanovništvo.

Iz bezbednosnih razloga, ove godine, Kinesku novu godinu bivola dočekaćemo u vidu video formata, gde će srpski direktor Konfucijevog instituta prof. dr Ivana Živančević-Sekeruš i kineski direktor prof. dr Čen Hui, zajedno sa nastavnicima i učenicima u periodu od 3. do 6. februara izraziti iskrenu zahvalnost svim prijateljima, nastavnicima i učenicima i poželiti srećnu Kinesku novu godinu i sve najbolje u godini bivola!

一年一度的欢庆中国春节活动是塞尔维亚诺维萨德大学孔子学院密联师生情谊、浓厚文化氛围、展示教学成果的重要载体,该项活动形式多样,内容丰富,与春节相关的语言学习、文化体验贯穿全过程,受到当地学生、家长及民众的踊跃参与。2021年牛年春节在即,出于安全考虑,塞尔维亚诺维萨德大学孔子学院中方院长陈晦和塞方院长伊凡娜·捷万契维奇·赛凯露丝(Ivana Živančević Sekeruš)携手师生于当地时间2月3-6日,通过视频形式举行“金牛送吉祥”新春庆祝活动,向各界友人、全体师生表达诚挚谢忱、致以美好祝福,祝大家春节快乐、牛年大吉!

Nastavnici i učenici Konfucijevog instituta Univerziteta u Novom Sadu proslavljaju Prolećni festival 2021. godine
塞尔维亚诺维萨德大学孔子学院师生线上庆祝2021年春节