DODATNE INFORMACIJE:

  1. Rok za prijavu po lokalnom vremenu je 27. novembar 2020. godine, do 17h.
  2. Kandidati koji su se prijavili za ispite čije je održavanje bilo planirano za mart i april 2020. godine, nisu tražili refundaciju za svoju prijavu, a sada se prijavljuju za polaganje višeg nivoa nego tada, plaćaju samo razliku u ceni ispita.
  3. Kako je i naznačeno u tekstu ispod, fotografija mora da odgovara izgledu i formatu fotografija za pasoš, odnosno ličnu kartu. Drugačije fotografije od one koja je navedena ispod kao primer nisu dozvoljene.
  4. Cene i instrukcije za plaćanje:
Svi zainteresovani za polaganje, treba da uplate odgovarajući iznos za nivo HSK ili HSKK testa koji žele da polažu u dinarskoj protivvrednosti na žiro račun Instituta, a zatim potvrdu o uplati pošalju na mejl: konfucijev.institut@ff.uns.ac.rs

Cene HSK ispita nalaze se u Cenovniku.

Iznosi se uplaćuju na žiro račun, i to:

Žiro račun: 840-1712666-26
Br. modela: 97
Poziv na broj:558004713

Za svrhu uplate: HSK ili HSKK ispit
Za primaoca navesti Filozofski fakultet u Novom Sadu – Konfucijev institut

· Napomene:

· Uplate se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Prilikom prijavljivanja na sajtu chinesetest.cn treba voditi računa da se napiše puno ime i prezime.

OSTALE INFORMACIJE:

1. Važno obaveštenje

a) Onlajn ispiti se nude jedino kandidatima koji su trenutno u Srbiji.

b) Imajte na umu da je sistem mrežnih ispita prilično nov i još uvek se isprobava, tako da mogu nastati neočekivani problemi. U najgorem slučaju se može desiti da se ispit poništi i da ćete morati da se ponovo registrujete i platite. Ispite ćemo sprovoditi pod vođstvom CTI (Chinese Testing International) i obećavamo da ćemo se potruditi da pomognemo u skladu sa mogućnostima, ali Vas molimo da budete svesni rizika.

c) Imajte na umu da će CTI prikuplјati informacije povezane sa testom, što uklјučuje: ime i prezime, fotografiju, ličnu kartu, audio i video zapise snimlјene tokom ispita. Kandidati će morati da koriste Google Meet kako bi se uključili u naš grupni sastanak zbog dežuranja na zvaničnom ispitu na daljinu. CTI će koristiti vaše podatke samo u skladu sa dozvolom Republike Srbije, samo u pravno opravdane svrhe, kao što je sigurnost ispita.

Datum ispita

12. decembar 2020.

Rok za registraciju

27. novembar 2020.

Nivo ispita

HSK1-5

2. Raspored

Pre podne

HSK2 9:00

HSK4 9:00

HSK6 9:00

HSKK 16:30

Po podne

HSK1 13:30

HSK3 13:30

HSK5 13:30

3. Uslovi za registraciju

Molimo vas da pre registracije proverite da li ispunjavate sledeće uslove:

  1. Pristup računaru sa potrebnim softverom i pristupom internetu

Računar.  Operativni sistem Windows (7/10). (isključivo sistem Windows) 

Rezolucija ekrana. 1366*768 i veća.

Softver za onlajn test – Softver je moguće preuzeti ovde.

Uputstvo za instalaciju – video uputstvo

Mreža. Brzina interneta od 150KB/s i veća 

Kamera. HD (više od 300.000 piksela). Dobro osvetljena soba i nezaklonjena kamera.

Slušalice. Čistog zvuka sa dobrom zvučnom izolacijom.

2. Pristup sobi koja ispunjava uslove za kućni ispit

Računari i tastature moraju biti postavlјeni na sto, radni ili običan.  Predmeti koji bi mogli potencijalno da izazovu sumnju u integritet ispita, kao što su beleške, knjige i elektronski uređaji (osim onog koji se koristi za polaganje ispita i onog koji se koristi za pristupanje Google Meet-u) ne smeju biti u sobi za ispite. Tokom ispita nije dozvolјeno korišćenje papira ili olovke.

Niko drugi ne sme ući u sobu ili izaći iz nje tokom ispita.

Zabranjeno je polaganje ispita na javnim površinama kao što su parkovi, internet kafei, restorani, itd.

3) Pristup telefonu / računaru / podlozi itd. sa kamerom, i sposobnim za korišćenje Google Meet-a

  • Kandidat je u obavezi da koristi Google Meet da bi se priključio grupnom sastanku (jedan sat pre ispita) zbog dežuranja na zvaničnom ispita na daljinu. Dežurači će celi ispit pratiti putem Google Meet-a kako bi proveravali da li kandidati poštuju pravila za polaganje onlajn testa.
  • Vi ste kao kandidat u obavezi da postavite telefon / računar / tablet, itd., na mesto gde će kamera tokom celog ispita moći da snima Vas, Vaš ekran računara i Vašu neposrednu okolinu, a u svrhe nadzora na daljinu. Evo primera kako bi to trebalo da izgleda:
  • Molimo Vas da se postarate da Vaši elektronski uređaji imaju dovoljno napajanja da izdrže celi ispit.

4. Registracija

Molimo pročitajte prethodno obaveštenje o registraciji (važno obaveštenje, raspored i uslovi za registraciju) i postarajte se da ispunite sve uslove pre registracije.

Korak 1: Registrujte se onlajn na sajtu Chinese Test (www.chinesetest.cn).

  • Za format testa, odaberite Paper-based test (znamo da ovo može da zbuni kada radite onlajn test, ali morate da izaberete opciju Paper-based test. To je zbog toga što se druga opcija, Internet-based test, odnosi na ispite koji se održavaju u objektu koji je opremljen računarima na kojima su instalirani softver i hardver koje je napravio Centar, to je potpuno drugačiji način testiranja i nije isto što i test kod kuće, zato odaberite prema uputstvima).
  • Fotografiju veličine za pasoš (ili slične veličine) neophodno je prikačiti prilikom prijave na sve ispite (HSK i HSKK). Fotografija bi trebalo da izgleda ovako:
  • Morate se registrovati i platiti pre isteka roka za registraciju.

Korak 2: Izvršite uplatu.

Korak 3: CTI će vam poslati imejl sa potvrdom o uspešnoj registraciji čim prime kompletnu uplatu.

5. Šta je sledeće?

  • Broj pristupne karte i lozinka će vam biti poslati jedan dan pred ispit.
  • Rezultati HSK testa biće objavljeni 10 radnih dana nakon testa (25 radnih dana za HSKK ispite). Raspitajte se o rezultatima testa na sajtu za testiranje (www.chinesetest.cn) sa svojim brojem pristupne karte i ličnim imenom. Izdaju vam se elektronske verzije sertifikata.