U ovoj sezoni procvalog cveća, Ambasada Narodne Republike Kine u Republici Srbiji održaće onlajn “Nedelju kineskih filmova za decu” i upoznati vas sa dečijim filmovima snimanim poslednjih godina. Specijalno za vas prikazaće se osam filmova, među kojima su: Dobar dečak i kung fu, Putovanje za pamćenje, Odred za spasavanje životinja i drugi.

Omogućila ih je kineska Web stranica za gledanje filmova 1905 (https://www.1905.com/), mogu se gledati besplatno onlajn, sa vremenskim ograničenjem od 1. do 7. juna.

Nadamo se da će vam pružiti onlajn vizuelno uživanje.

Ambasada Narodne Republike Kine
u Republici Srbiji 

Web stranica za gledanje filmova 1905

 

Dobar dečak i kung fu (2019)

Film prati Li Lea, dečaka zaljubljenog u kineske borilačke veštine, koji ih još od malih nogu uči od svog dede. Pokušava da pobedi na takmičenju borilačkih veština kako bi dobio besplatno porodično putovanje u Makao, da bi spojio svoje razvedene roditelje. Njegov deda otkriva plan i pokušava da ubedi unuka da ovaj napusti takmičenje, ali biva ubeđen u suprotno. Oni onda pokušavaju da lažiraju „otmicu“, ali posledice su daleko veće nego što je prvobitno planirano.

Kliknite ovde da biste pogledali film: https://www.1905.com/vod/play/1422326.shtml

Putovanje za pamćenje (2019)

Vozač Šen Tong, kojeg glumi glumac Ša Ji, dobija naređenje da osmogodišnjeg dečaka i njegovog psa pošalje iz Pekinga u Džoušan (provincija Džeđijang). Šen nerado prihvata naređenje samo zbog isplate. Na putu, on i dečak doživljavaju mnoge stvari zajedno, što menja njihove stavove. Na kraju putovanja, Šen shvata da bi on i dečak mogli biti u srodstvu. Ovo je putovanje koje leči dva usamljena srca – srce odraslog čoveka i srce deteta.

Kliknite ovde da biste pogledali film: https://www.1905.com/vod/play/1451546.shtml

Mali tigrovi (2013)

Film je dobitnik mnogih nagrada i prikazuje decu koja pomažu u prenošenju važnih poruka tokom Rata protiv Japana (Drugi japansko-kineski rat, 1931-1945). Glavni glumci, izabrani između 30.000 dece sa audicija, imali su malo glumačkog iskustva, ali uspešno dočaravaju svoje uloge prirodnom i živopisnom glumom.

Kliknite ovde da biste pogledali film: https://www.1905.com/vod/play/689905.shtml

Odred za spasavanje životinja (2019)

Pirati opljačkaju brod koji prevozi vrlo toksične sirovine. Sem papagaja, svi članovi posade misteriozno su umrli. Uprkos svemu ovome, brod se i dalje kreće ka luci punom brzinom, što će izazvati veliku katastrofu. Devojčica koja ume da razgovara sa životinjama slučajno saznaje za nesreću i zajedno sa svojim prijateljima životinjama pokušava spasiti more, luku i ljude.

Kliknite ovde da biste pogledali film: https://www.1905.com/vod/play/1411518.shtml

Brze kao vetar (2017)

Nastao na osnovu istinite priče, ovaj inspirativni film govori o grupi devojaka iz etničke grupe Li (narod Li), koja nikada ranije nije došla u kontakt sa fudbalom, ali koja uspeva da ostvari fudbalski san suzama i smehom nakon savladavanja svakakvih poteškoća.

Film je prepun sukoba između tradicije i modernosti, i osim prikazivanja sportskog i mladalačkog duha, naglašava i značaj prijateljstva i srodstva.

Kliknite ovde da biste pogledali film: https://www.1905.com/vod/play/1458181.shtml

Moj fudbalski san (2016)

Jingčaov otac je veliki ljubitelj fudbala, ali je zadobio povredu na jednoj utakmici. Sva svoja očekivanja prenosi na svog sina, kome fudbal nije samo sport, već i način da stekne uvid u veliki svet. Još jedan bitan lik je upravnik, gospodin Ding, koji namerava da kombinuje njegov akademski put sa fudbalskim treninzima. Konačno je u školi osnovan fudbalski tim u koji se polažu nade za budućnost kineskog fudbala.

Kliknite ovde da biste pogledali film: https://www.1905.com/vod/play/1032342.shtml

Mai Mai Tijeva 2008. (2008)

Mai Mai Tijeva 2008. je promotivni film nastao za vreme Olimpijskih igara o dečijem fudbalskom timu sa severa Kine. Selo Šavei nalazi se blizu pustinje Taklamakan; ljudi odatle su fascinirani fudbalom i veoma talentovani.

Glavni junak Mai Mai Ti, kome je slučajno dodeljeno da bude nastavnik fizičkog vaspitanja u ​​lokalnoj školi, zapravo sanja da izvede Davaci (tradicionalnu akrobatsku veštinu hodanja po žici) na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine. Ali da bi se vratio u grad i sastavio sopstvenu umetničku trupu, mora da pomogne selu da dobije lokalnu fudbalsku utakmicu. Zato on osniva dečiji fudbalski tim u selu i trenira decu do pobede.

Kliknite ovde da biste pogledali film: https://www.1905.com/vod/play/85669.shtml

Kung fu dečaci (2016)

Kineski dečak rođen u SAD-u vraća se u Kinu da živi sa ujakom. Dečak poseduje odlične kung fu veštine i oduvek sanja da postane veliki junak, ali u Kini sve vreme upada u nezgodne situacije i stvara mnogo problema sebi i ujaku, do te mere da postaje umešan u međunarodni zločin.

Kliknite ovde da biste pogledali film: https://www.1905.com/vod/play/1458180.shtml